Råholt skog huseierlag
Informasjon til huseiere
Om Råholt skog
Råholt Skog boligfelt er et veletablert boligområde som ligger i Eidsvoll kommune.
Eidsvoll Kommune vedtok reguleringsplanen for GNR. 92, BNR. 59, RÅHOLT SKOG i 1975. Reguleringen omfatter 180 boligenheter. Alle tomter på dette området er selveiere.
Mathiesen Eidsvold Værk (MEV) var utbygger og alle husene som ble oppført den gang var Solheimhus (Eidsvoll Værk Forum), som var en del av MEV.
Utbyggingsperioden for Råholt Skog boligfelt startet i 1977/78 og pågikk i en periode på ca. 10 år.
Huseierlaget
I forbindelse med utbyggingsplanen ble det bestemt av Eidsvoll Kommune og utbygger at tomteeierne måtte danne et Huseierlag.
Råholts Skog Huseierlag ble derfor dannet den 24. september 1979.
I henhold til vedtektene har Huseierlaget som formål å ivareta tomteeiernes fellesinteresser innad og utad.
Det vil si at huseierne ikke fritt kan foreta installasjoner på hus/eiendom som kan være til sjenanse for naboene uten først å konferere med styret.
Huseierlaget skal blant annet disponere og forvalte de fellesareal og fellesanlegg som ikke ble overtatt av Eidsvoll kommune. Det vil si ivaretakelse av fellesanlegg som det private veinettet, brøyting, lekeplasser, gangveier, parkeringsplasser og eventuelle tilstøtende fellesanlegg, samt felles oppgaver innen området. Jfr. Reguleringsplanen for feltet.
Alle boenheter (huseiere) på Råholt Skog boligfelt er forpliktet til et medlemskap i huseierlaget. Medlemskapet er kontrakts forpliktet i tinglyst kjøpekontrakt på eiendommen. Ved et eventuelt salg av eiendom plikter selger å gjøre kjøper kjent med huseierlagets vedtekter. Selger skal også informere styret om eierskiftet.
Laget driftes av et valgt styre som består av 1 styreleder, 4 styremedlemmer og tre varamedlemmer, som også møter på styremøtene siden disse har vaktmesteroppgaver.
Huseierlaget forvalter på vegne av tomteeierne betydelige verdier. Derfor er det viktig å delta i felles aktiviteter.
Medlemskap.
Å eie en av de 180 eiendommene på området betyr også at man er forpliktet til et obligatorisk medlemskap, og en årlig kontingent som er regulert av styret og årsmøter. Kontingenten er per 2024, kr 2200,- kr. pr år.
Kontingenten er ment til å dekke fellesutgifter som brøyting, strøing, veivedlikehold og veibelysning, samt vedlikehold av fellesarealer og lekeplasser (Skogholtvegen og Råholt skog vegen er kommunale veier og vedlikeholdes av kommunen). Det avsettes også midler til en aktivitetskomité som organiserer forskjellige arrangementer som julegrantenning, skidag og andre aktiviteter.
Annen informasjon
Det er et generelt krav til medlemmene om å påse at eiendommen er i en tiltalende form, og at husstandene deltar på felles dugnader i egne roder (se eget rodekart på nettsiden www.råholtskog.no). Et viktig bidrag er også at man viser interesse i å delta i styret.
Det gjennomføres årlige årsmøter der alle huseiere har tale og stemmerett. Det telles da 1 stemme pr. husstand.
Styret kan kontaktes per e-post eller via nettsiden ved behov eller spørsmål :
E-post: raholtskoghuseierlag@gmail.com
Kontaktpersoner:
Leder: Susanne Repål, 41375354
Nestleder: Edvin Menøy, 97039397
Kasserer: Jarl Fredsvik, 97171640
Sekretær: Simen Randen, 40018110
Vaktmestere og brøytekontakt: Kjetil Lykseth, 92821174 og Åge Johnsen, 93071254
Håper dere vil trives her på Råholt skog og at dette blir et godt og trygt sted å bo!
Vedtekter for Råholt skog huseierlag
Følgende vedtekter, revidert siste gang på Råholt skog huseierlags årsmøte 27.02.2020 gjelder som vedtekter for Råholt Skog Huseierlag.
§ 1 LAGSFORM
Råholt Skog huseierlag er en sammenslutning av alle tomteeierne på Råholt Skog boligfelt.
§ 2 FORMÅL
Huseierlaget har som formål å ivareta tomteeiernes felles interesser innad og utad. Heri ligger at huseierne ikke fritt kan foreta installasjoner på hus/eiendom som kan være til sjenanse for naboene uten først å konferere med styret. Laget skal bl a disponere de fellesareal og fellesanlegg som ikke overtas av Eidsvoll kommune og bl a ordne med drift og vedlikehold av fellesanlegg som private veier, lekeplasser, gangveier, parkeringsplasser og evt andre fellesanlegg eller felles oppgaver innen området.
§ 3 MEDLEMSKAP
Alle tomteeiere på Råholt Skog boligfelt er medlemmer i huseierlaget. Medlemskapet er kontraktsforpliktet i tinglyst kjøpekontrakt på eiendommen. Ved salg av eiendom plikter selger å gjøre kjøper kjent med huseierlagets vedtekter. Selger skal også informere styret om eierskiftet.
§ 4 STYRET
Årsmøtet velger personer til følgende verv:
Styre – bestående av leder, 4 styremedlemmer og 3 varamedlemmer
Leder velges særskilt
Styremedlemmer velges slik at 2 medlemmer er på valg hvert år, dette for å sikre kontinuitet
Varamedlemmer velges på samme måte slik at det hvert år er 1 eller 2 medlemmer på valg
Styret konstituerer seg selv og velger sekretær og kasserer på første styremøte etter årsmøtet.
Aktivitetskomité – 4 medlemmer
Medlemmene velges slik at 2 personer er på valg hvert år
Valgkomité – 2 medlemmer
Medlemmene velges slik at det hvert år er ett medlem på valg
Revisor
Alle velges for 2 år
§ 5 STYRETS ARBEID OG VEDTAK
Styret skal forestå driften av huseierlaget, og holde styremøter så ofte som det er nødvendig. Varamedlemmene kan innkalles til alle styremøtene. De har tale- og forslagsrett, men stemmerett bare når de erstatter ordinære styremedlemmer. Styret kan treffe vedtak når minst 3 medlemmer er til stede og når et forslag får minst 3 stemmer.
§ 6 MEDLEMSKONTINGENT
Størrelsen av den årlige medlemskontingent fastsettes av årsmøtet på grunnlag av framlagt budsjett og vedtas med simpelt flertall. Kontingenten innkreves i februar i det året den gjelder for, Medlemmene gis en frist på 30 dager til å innbetale beløpet. Innbetaling etter fristens utløp medfører en tilleggskontingent på 10 %. Styret kan likevel fravike dette tillegget dersom særlige grunner taler for det.
§ 7 ÅRSMØTE
Den øverste myndighet i huseierlaget er årsmøtet, som holdes minst en gang i året, eller når styret bestemmer det, eller når minst 8 medlemmer krever det. Vedtak på årsmøtet krever simpelt flertall for å bli vedtatt. Forslag som endrer huseiernes opparbeidede rettigheter i fellesareal eller fellesanlegg, eller som vil bety kostnader utover den årlig kontingenten eller forslag om vedtektsendringer, krever ¾ flertall av avgitte stemmer i to påfølgende årsmøter. Styret kan i slike saker eventuelt i stedet velge å innkalle til et ekstraordinært årsmøte i forkant av det ordinære årsmøtet. Det skal gå minst 30 dager mellom de to møtene. I slike saker må følgende saksopplysninger alltid framkomme:
Hvilke praktiske følger forslaget får.
Hvilke økonomiske rammer forslaget binder medlemmene til.
Opplysninger om eventuelle nye vedtekter vi blir bundet av
På årsmøtet har de som har part i eiendom, tale- og forslagsrett. Hver eiendom har en stemme. Det kan stemmes ved skriftlig fullmakt, men begrenset til 2 fullmakter pr frammøtte stemmeberettigede.
§ 8 FELLESAREAL
Huseierlaget har ikke anledning til å foreta fradeling eller bruksendring av fellesarealet.
Parkeringsplassen ved Orrevegen er en felles parkeringsplass som alle husstander på Råholt skog kan bruke som gjesteparkering for privat/varebiler inntil 3,5 tonn.
§ 9 OPPLØSNING
Huseierlaget kan ikke oppløses uten samtykke fra Eidsvoll kommune og Mathiesen-Eidsvold Værk.
Reguleringsbestemmelser for Råholt skog
EIDSVOLL KOMMUNE
Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for
GNR. 92, BNR. 59, RÅHOLT SKOG
• Planen er datert:
04.11.1975
• Bestemmelsene er datert:
18.01.1977
• Stadfestet av Fylkesmannen i Oslo og Akershus:
18.01.1977
• Bebyggelsesplan vedtatt av bygningsrådet:
13.09.1988
§ 1
Det regulerte området (planområdet) er vist med reguleringsgrenser på planen.
Byggeområdene er betegnet med bokstavene A, C, D, E og F.
Bebyggelsens art og karakter skal bestemmes gjennom bebyggelsesplaner, som skal utarbeides for hver utbyggingsetappe og være godkjent av bygningsrådet før søknad om byggetillatelse kan behandles.
Bebyggelsesplanen skal vise tomteinndeling, husplassering, garasjer, biloppstillingsplasser, avkjøringer, veier, stier, plasser, lekeplasser, antyde plassering av boder, tørkestativ og utførelse av skjermer og grensemarkering samt behandling av tomteareal mot veier og plasser.
Ved byggeanmeldelse skal det sendes inn kotert situasjonskart med nøyaktig angivelse av husplassering, samt hvorledes tomten tenkes planert med skråninger og forstøtningsmurer påført. Plassering av garasje skal være vist selv om denne ikke skal oppføres samtidig med huset.
§ 2
Byggeområdene A, C, D og F skal bebygges med frittliggende småhusbebyggelse, kjedehus, rekkehus og/eller konsentrert småhusbebyggelse innenfor en utnyttelsesgrad på 0,2.
I byggeområde E skal oppføres bygninger for allmennyttige formål innenfor en utnyttelsesgrad på 0,2.
SPESIELLE BESTEMMELSER FOR DEN ENKELTE BEBYGGELSESTYPE.
§ 3
Områder for frittliggende småhusbebyggelse.
Frittliggende bolighus kan oppføres i inntil 2 etasjer pluss kjeller med grunnmurshøyde på inntil 70 cm over terreng. Der terrenget etter bygningsrådets skjønn ligger til rette for det, kan det for 1 etasjes hus tillates innredet underetasje og loft i samsvar med bestemmelsene i byggeforskriftene.
Når det er vist i bebyggelsesplanen kan frittliggende bolighus ligge nærmere nabogrense enn fastsatt i bygningslovens § 70.2, og byggeforskriftenes kap. 26:11 om avstand mellom frittliggende boliger kan komme til anvendelse.
Utnyttelsesgraden for hver tomt må ikke overstige 0,2.
Garasjer kan bare oppføres i 1 etasje med grunnflate ikke over 50 m2. Foran garasjen skal det være plass til parkering av bil slik at garasjeporten kan åpnes uten å flytte bilen.
§ 4
Områder for rekke- og kjedehus samt konsentrert småhusbebyggelse.
Bebyggelsen skal oppføres som gruppebebyggelse.
Hver gruppe skal anmeldes samlet.
Bebyggelsen kan oppføres i inntil 2 etasjer + kjeller med grunnmurshøyde på inntil 70 cm. over terreng. Der terrenget etter bygningsrådets skjønn ligger til rette for det, kan det for 1 etasjes hus tillates innredet underetasje og loft i samsvar med bestemmelsene i byggeforskriftene.
Når det er vist i bebyggelsesplanen kan bolighus ligge nærmere nabogrense enn fastsatt i bygningslovens § 70.2, og byggeforskriftenes kap. 26:11 om avstand mellom frittliggende boliger kan komme til anvendelse.
Garasjer og biloppstillingsplasser kan utføres som fellesanlegg eller for hver boligenhet. Det skal avsettes minst 2 biloppstillingsplasser pr. leilighet inkl. garasje når parkering skjer på tomta.
Ved felles parkeringsanlegg, skal beregnes 1,3 biloppstillingsplasser pr. leilighet inkl. garasje.
§ 6
Område for allmennyttig formål.
Bebyggelsen kan oppføres i inntil 2 etasjer og skal romme lokale for barneinstitusjon, møter etc. og det kan også innpasses annen sosial/kulturell virksomhet.
Areal som i fremtiden evt. ikke blir brukt til det regulerte formål, skal inngå i fellesarealet.
§ 7
Friområde.
Innen området er det ikke tillatt med noen form for bebyggelse, oppsetting av reklameskilt e.l..
Kommunen skal opparbeide og holde området vedlike.
§ 8
Fellesarealer.
Det bør være minst 1 sandlekeplass pr. 25 boligenheter, og avstanden til/fra ytterdør bør ikke overstige 50 m.
Plassen bør ha en størrelse på min. 150 m2. Plasseringen er antydet på illustrasjonsplanen og vil fastsettes gjennom bebyggelsesplanene.
Utbyggeren (tomteselgeren) skal opparbeide lekeplasser og andre fellesarealer i takt med den øvrige utbygging. Beboerne skal utføre vedlikeholdet.
§ 9
Fellesbestemmelser.
Bygningsrådet skal godkjenne farge på bygninger, gjerder/boder (også takflater), og se til at bygningenes form og synlige materialer harmonerer med omgivende bebyggelse og terreng/vegetasjon.
Hver tomteeier må påse at de ubebygde deler av deres eiendom gis en tiltalende form og behandling.
Ingen tomt må beplantes på en måte som virker sjenerende på naboer eller trafikkforholdene.
Verdifull eksisterende vegetasjon skal søkes bevart og innpasset i bebyggelsen.
Bygningene skal ha saltak eller valmet tak. Bygningsrådet kan gi dispensasjon fra denne bestemmelse i særlige tilfeller.
Parkeringsplasser, gangveier og lekeplasser skal opparbeides samtidig med hovedveinettet.
Arealet innenfor frisiktslinjene må ikke bli brukt slik at frisikt på noe tidspunkt blir hindret.
Adkomst fra offentlig vei skal ha slik beliggenhet og utforming at inn- og utkjøring kan skje tilfredsstillende uten a hindre den off. ferdsel.
Sokkelhøyden og gesimshøyden på bygninger skal godkjennes av bygningsrådet.
Bygningsrådet skal godkjenne gjerder/skjermer. Godkjenningen skal gjelde materiale, konstruksjon, utforming, høyde og farge.
Alle områder skal ha felles antenne anlegg for radio og TV.
I bolighus er det ikke tillatt med næringsvirksomhet. Bygningsrådet kan i særlige tilfeller tillate en begrenset næringsvirksomhet når dette etter rådets skjønn ikke er til sjenanse for naboer eller den offentlige ferdsel forøvrig.
§ 10
I tillegg til disse reguleringsbestemmelser gjelder bestemmelsene i bygningsloven, byggeforskriftene og Eidsvoll kommunes vedtekter til bygningsloven.
§ 11
Etter at disse reguleringsbestemmelser er trådt i kraft, er det ikke tillatt ved private servitutter å etablere forhold som strider mot reguleringsplanen og/eller reguleringsbestemmelsene.
§ 12
Unntak fra disse reguleringsbestemmelser kan, hvor særlige grunner taler for det, godkjennes av bygningsrådet, innen rammen av bygningsloven, byggeforskriftene og bygningsvedtektene for Eidsvoll kommune.